Delta!

 

En vecka lång ultimat utmaning, men också en maximal tillfredsställelse i den grova vildmarken av Värmland i Sverige.

 

Under denna vecka kommer du att driva dina gränser till det oändliga. Våra instruktörer kommer att konstant pusha dig lite vidare. Ett växlande och trotsigt program.

 

Med overlevnad skills i överflöd. Din egen ultimata personliga combat, men också ett sportigt samarbete med likasinnade. Det ar snabb takt och det finns inga ursäkter. Din uthållighet kommer att bli testad.

Tillfredsställelse är din belöning.

 

Lyft dig själv till en annan nivå!

 

 

Detta unika och exklusiva arrangemang innehåller också alla måltider och drycker. (icke alkohol)

Vill du ha mer information, fråga då om en icke-bindande informationspärm hos oss: 0046(0)703499193

 

Voor meer informatie: 0527-616061

Copyright © 2017

I media

 

Är gränslöst sportigt, en ultimat utmaning. Har du survival of the fittest i din DNA? Läs då gärna vidare.

 

www.varmland-unlimited.com presenterar i samarbete med Outdoor Center Värmland ett unikt obegränsande och utmanande vildlivs pakours: ”Värmland-Unlimited”.

 

Parkoursen är avsedd för er som är sportiga och söker att toja sina gränser nu och då. Denna vevka leder dig igenom skogarna i Värmland. Över rejäla kullar och igenom djupa dalar. Igenom floder och bäckar i flera kilometer. En stor del äger rum i skyddade områden. Men i skogarna lever fortfarande vargar och björnar, man har dock en större chans att se en älg och radjur. Paddla kajak, cykla, gå med lätta och tunga laster, kompas, maraton, överlevnad och Svensk ”Highland Games”, det är bara några saker av vad man kan förvänta sig denna vecka.

 

Parkoursen sträcker sig över en area av 150 km i vildmarken. Du kommer att sova växelvis i en lägenhet, gamla stugor och vi kommer även att bygga ett tältläger mitt i skogen. Vid ankomst välkomnar vi dig med en fika. På kvällen introducerar vi oss och ger instruktioner. Er säkerhet kommer på första plats hos oss. Vi jobbar med det senaste materialet och erbjuder experthjälp. Vi kollar på varje del/tävling du har gjort och på den 7e dag kommer resultaten fram när vi håller på att grilla.

 

Teambuilding på toppen!!

 

 

 

Detaljer

 

Ankomsten är på lördag eftermiddag

Förväntade tid: 16:00 – 17:00 om du kommer med bil.

 

Boende är utrustad med en gemensam grupp utrymme som innehåller några spel till exempel: Biljard mm. TV finns.  Tvättmaskin kan man använda mot betalning.

Någon av organisationen är på plats även på kvällen/natten (dygnet rund helt enkelt).

 

Om du bokar detta exklusiva äventyr så får du en pärm med information bredvid.

 

Vid reservering av denna unika resa betalar ni 25% av det totala priset och veckan innan vi borjar ska ni skicka de resterande 75%.

 

Faktura och betalningsinformation skickas via e-post.

För mer information får du gärna kontakta oss.

 

 

Om du har reserverat och vill avboka äventyren så är det saklart mojligt. Då får du tillbaka nästan hela summan, vi behåller 400 SEK.  De går nämligen till administrationskostnader.

 

Programma

 

Dag 1

Förväntande ankomsttid 16:00 – 17:00. Vi välkomnar er med fika och introducerar oss i ett klassrum i Old Skool. Under introduktionen kan du få smörgås och soppa.

I klassrummet förklarar vi hur man använder en kompas, denna kunskap behöver man vid några av aktiviteterna. Vi kommer att förklara reglerna också. Vi kommer att visa dig en video hur man ”överlever”, denna kunskap behöver du också denna veckan. Du kommer att sova i en lägenhet i denna skola.

 

Dag 2

Du går upp tidigt för en tur på flotten, du paddlar på en sjö i Värmland och man får paddla som en galning om vinden eller strömmen är emot dig. Det som räknas är tiden så det är bara att paddla på! På slutpunkten väntar en guide med tung last, ni kommer att vandra igenom vildmarken med denna tunga last och navigera med eran kompas. Sova gör ni ute i naturen.

 

Dag 3

Ett maraton eller kortare sträckor ifrån vildmarken till Old Skool. Längderna är uppdelad i 4,2mil och 195m, 2,5mil, 1,5mil eller 1mil. Över kullar och igenom dalar, grusvägar och asfalt, stig och en liten del Klarälvsbana. Det är tiden som gäller här också.

 

Dag 4

Vi skjutsar dig högre upp bredvid en flod där ni ska paddla upp i en kajak emot strömmen i 1,2mil. Det är tiden som gäller här också. När ni är på slutpunkten ska vi göra lite olika aktiviteter, för att höja poängen per person, de aktiviteterna är baserade på Highland Games och det är fysiskt som gäller. Självklart räknar vi med skillnaderna mellan män och kvinnor. Ni sover i en slags stuga på en camping.

 

Dag 5

Ni ska vandra 1mil upp mot ett berg med medeltung last. Du får en karta och kompas. På vägen dit (om du går på rätt väg/stig) så får ni frågor som handlar om Sveriges natur, har ni rätt svar blir det pluspoäng. Går ni fel väg fast ni kommer till rätt ställe ändå så får ni såklart inga frågor, och det betyder inga poäng. Lagarbete gäller här, ni strider alltså mot en annan grupp.

 

Dag 6

Cykling, på vägen så får ni några överlevnadsaktiviteter. Slutpunkten är hos Outdoor Center Värmland. (poängen räknas ihop där för varje aktivitet ni har gjort). Vi kommer och hämtar er där, vi skjutsar er till Old Skool där ni får sova under natten (i en lägenhet).

 

Dag 7

Idag så får ni ta detta lugnt, eller inte. Det är upp till er!

 

 • Ni kan boka en vattendag, det innehåller åka skidor på vattnet, tubing eller på en banan! Lunch är beräknat i priset. Kostar 750 kr per person. Hos Ward.
 • Ni kan boka en vanlig lugn båt tur som innehåller att nån kommer att skjutsa er över vattnet på 3 sjöar, ni äter lunch på en av öarna. 350 kr per person. Hos Ward
 • Ni kan boka en vandring i skogen, lunch är beräknad i priset här också. 550 kr per person. Hos Dick
 • Ni kan boka en kajak eller cykel tur. Lunch är beräknad i priset. Från 175 kr och uppåt beroende vad man vill. Hos Eveline
 • Ni kan boka en aktivitet som heter manhunt. Lunch är beräknad i priset. 500 kr per person. Hos Errol.

 

På kvällen ska vi grilla och da får ni reda pa vem som vann priset av VÄRMLAND-UNLIMITED 2017!!

 

Dag 8

Tyvärr så är det sista dagen. Vi hoppas att ni har haft det roligt och har nya kunskaper att ta med hem. Avgång ungefär klockan 10:00.

 

 

 

Marathon

 

Finns obegränsade sport, ultimata utmaningen i ditt DNA? Kom och testa din uthållighet och uppleva dina gränser!

Vill du njuta av lugn och ro? Vill du känna dig som en riktig idrottsman? Vill du testa din uthållighet och lyft dig själv till en högre nivå?

 

Anmäla dig då 18 juni eller 17 september till Värmland Unlimited Maraton 2017!

 

Finns obegränsade sport, ultimata utmaningen i ditt DNA? Läs vidare. Din uthållighet kommer att bli svårt sättas på prov. Tillfredsställelse är din belöning. Värmland-Unlimited anordnar i år 2 gånger ett maraton. Kortare avstånd för nybörjare och barn!

 

Denna parkour är utformad för dig som gillar att se dina gränser. Leden slingrar sig genom de värmländska skogarna. Om rejäl berg och djupa dalar. En del över den berömda Klarälvsbanan. Den gamla järnvägen mellan Karlstad och Uddeholm. På skogsstigar och grusväger.

 

Början och slutet är på Gamla Skola (fd Nybacka Skola) i Östra Skymnäs.

Vi börjar klockan: 10.00. (Var på plats mellan 9.00 och 9.45)

 

Hel Maraton - ca 42 km. (500 SEK)

Half Maraton - ca 25 km (300 SEK)

Mini Maraton - ca 10 km (150 kr)

Barn Maraton - ca 5 km (100 kr)

Mini Kids Maraton - ca 2 km (75 kronor)

 

Varje deltagare kommer att få en dryck, nånting gott att äta och en souvenir.

 

På avstånd upp till 10 km: en medalj och för längre avstånd: en skål

 

Vi sätter också en skål i handen för den snabbaste löpare Värmland Unlimited 2017 i alla fem sträckor.

 

Detta blir utfärdas 17 september efter den 2: a maraton.

 

Efter slutförandet av de två maratonlopp finns en BBQ.

Anmälningsavgift för BBQ:

150 kr per vuxen

100 kronor för barn i åldern 12-16 år

75 kr per barn under 12 år.

 

Du kan anmäla dig till denna händelse via info@outdoorcentervarmland.com

 

Sista anmälningsdag för att delta den 18-de juni = måndag 12 Juni 2017

 

Sista anmälningsdag för att delta den 17-de september = måndag, 11 september 2017

 

För mer info: www.varmland-unlimited.com

Eller ring: 070-3499193

 

 

Om du kommer från längre bort. INGA PROBLEM. Det finns boende. Tveka inte att informera utan förpliktelse.

 

Agenda

 

En vecka lång ultimat utmaning, men också en maximal tillfredsställelse i den grova vildmarken av Värmland i Sverige.

 

Under denna vecka kommer du att driva dina gränser till det oändliga. Våra instruktörer kommer att konstant pusha dig lite vidare. Ett växlande och trotsigt program. Med overlevnad skills i överflöd. Din egen ultimata personliga combat, men också ett sportigt samarbete med likasinnade. Det ar snabb takt och det finns inga ursäkter. Din uthållighet kommer att bli testad.

Tillfredsställelse är din belöning.

 

 

Data Värmland Unlimited MajJuni Augustiseptember  Oktober2017 - 8 dagar 20 maj t/m 27 maj3 juni t/m 10 juni24 juni t/m 1 juli26 augusti t/m 2 september2 september t/m 9 september23 september t/m 30 september30 september t/m 7 oktober14 oktober t/m 21 oktober

 

(Deltagande: minst ca 6 personer)

Kostnaden för denna exklusiva resa: 8000 SEK

Anmälningsavgift: 250 SEK

 

Inklusive:

Denna veckas helt tillgodosedda.

 • Alla måltider - inklusive drycker (ingen alkohol)
 • Natten
 • Hyra utrustning
 • Komplett campingutrustning
 • Kartor och kompass
 • Vägledning
 • överföringar etc.
 • Det finns en sport massör under denna vecka.          (200 SEK per halv timme / 300 SEK per timme)

Exklusivt:

 • Alla Privat transport.
 • Du kan hyra en van tillsammans.
 • Resor och avbeställningsskydd
 • Snacks och drycker

 

 

Contact

 

Rene en Evelien de Ridder

Smedliden 1,

Edebäck

68392 Hagfors

Sweden

Tel: 0046(0)703499193

 

 

 

 

All activities in the programs of Värmland Unlimited are at your own risk. Use your helmets, life-jackets and listen to the savety orders given by the organisation.  I, as a renter, am responsible for that, what I rent during the rental period.  If it is damaged, which does not depend of normal use, I have to stand for the costs! – Check up, with the organisation,  before you leave.

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.